co jedí Španělé
Gurmánský Zážitek na Costa del Sol
Během procházky podél moře v létě, jistě se všimněte vůní španělské Středozemní kuchyně.
Na pobřeží Costa del Sol jsou velmi typické Chiringuito – restaurace s lehátky na pláží.
Hlavní specialitou jsou sardinky grilované na dřevěném uhlí zvané espeto a samozřejmě paella.
Neodolatelná vůně a čerstvých mořských grilovaných plodů ve vás jistě probudí zvědavost, a jejich lahodná chuť, v kombinaci s ledovým pivem, citronovou šťávou, a výhledem na moře vám pomůže cítit se jako pravý španěl.
Tinto de verano – typický španělský osvěžující nápoj, červené vino se sprajtem, nebo sangria-chutná jako svařák, ale s ledem.
Celkově je španělská kuchyně synonymem pro společenskou radost a štěstí, kde se jídlo sdílí a slaví se každý kousek gastronomického umění. Je to kuchyně, která oslavuje tradici, rodinu a bohatství přírodních surovin, které Španělsko nabízí.