co jedí Španělé

Gurmánský Zážitek na Costa del Sol

Během procházky podél moře v létě, jistě se všimněte vůní španělské Středozemní kuchyně.

Na pobřeží  Costa del Sol jsou velmi typické Chiringuito – restaurace s lehátky na pláží.

Hlavní specialitou jsou sardinky grilované na dřevěném uhlí zvané espeto a samozřejmě paella. 

paella s mořskými plody španělská
To nejlepší ze Středozemní kuchyně, Reality Španělsko, Amazing Costa Del Sol
sardinky na ohni španělsko typické španělské jídlo ryby čiringito

Neodolatelná vůně a čerstvých mořských grilovaných plodů ve vás jistě probudí zvědavost, a jejich lahodná chuť, v kombinaci s ledovým pivem, citronovou šťávou, a výhledem na moře vám pomůže cítit se jako pravý španěl.

krevety Španělsko krevety pil-pil pil Phil

Tradiční španělské pokrmy zahrnují tapas, malé porce jídla, které se podávají jako předkrm nebo jako součást společenského stolování. Mezi populární tapas patří zelené olivy, jamón ibérico, “tortilla de patata” (španělská bramborová omeleta) a “gambas Pil Pil” (krevety s česnekem).

tarta de patata španělské tradiční jídlo
To nejlepší ze Středozemní kuchyně, Reality Španělsko, Amazing Costa Del Sol

Tinto de verano – typický španělský osvěžující nápoj, červené vino se sprajtem, nebo sangria-chutná jako svařák, ale s ledem.

Celkově je španělská kuchyně synonymem pro společenskou radost a štěstí, kde se jídlo sdílí a slaví se každý kousek gastronomického umění. Je to kuchyně, která oslavuje tradici, rodinu a bohatství přírodních surovin, které Španělsko nabízí.

sangria, tinto de verano, španělský nápoj, sladké vino